Biografie

Leanne is een zangeres die optreedt onder de naam Leanne Serena. Bij solo-optredens begeleidt ze zichzelf op gitaar of piano en speelt ze country- en popcovers afgewisseld met haar eigen geschreven nummers. Leanne staat ook vaak op het podium met een gitarist. Hiermee speelt ze covers van o.a. John Mayer, Bruce Springsteen, Ilse DeLange, Dolly Parton, Norah Jones, Judy Blank en Chris Stapleton.

Op de middelbare school is de liefde voor muziek opgebloeid. Ze deed mee aan open podia en musicals waardoor ze veel ervaring opdeed met optreden. Na de havo heeft ze de stap durven zetten om auditie te doen voor het Conservatorium.

Na een jaar vooropleiding te hebben gedaan aan Codarts is ze in 2016 aangenomen voor de opleiding Bachelor Music in Education (docent muziek) aan het Rotterdams Conservatorium. Naast haar hoofdinstrument zang volgt ze ook piano-, gitaar- en drumlessen.

Sinds november 2016 is Leanne werkzaam bij Het Muziekpand in Berkel en Rodenrijs als zang- en pianodocent en vocalgroup-dirigente. Daarnaast geeft ze zang- en pianolessen aan huis.

Leanne heeft zich ook ontwikkeld als singer-songwriter. Haar muziek kan worden omschreven als easy listening met invloeden uit de country en popmuziek. Haar nieuwste single “Hundred Miles” is onlangs verschenen op Spotify en iTunes.
Hiernaast is Leanne ook actief op YouTube waar covers, live-optredens en eigen nummers te vinden zijn.